Positief nieuws van NS

Vanmorgen reisden mijn vrouw en ik naar Gent St Pieter in Belgie. Wij moesten er heel vroeg zijn en besloten met de Thalys te reizen. Dat is duurder, maar gaf ons wat meer speling met overstappen en uiteindelijk de aankomst in Gent.
Op het station Utrecht Centraal aangekomen zagen wij plotsklaps onze trein naar Rotterdam veranderen: Rijdt Niet!. Wat nu? Een latere trein was geen optie, wij zouden de aansluiting met de Thalys missen en zo niet op tijd in Gent aankomen. Een snelle run naar een lokettist leidde ons naar de trein richting Schiphol: daar konden wij misschien de aansluiting met de Thalys halen.
In de trein naar Schiphol eens gekeken op http://www.NS.nl. Ik zag dat wij maar 2 minuten overstaptijd hadden en naar een ander perron moesten rennen: erg krap! En nu bleek het voordeel van getrouwd te zijn met een bijzonder aantrekkelijke vrouw. De conducteur kwam langs en zij verviel onmiddelijk in haar rol van hulpeloze jonkvrouw. Nog net niet overdreven zwaaiend met haar wimpers vertelde zij deze koene ridder haar dilemma, en kon hij misschien de Thalys even ophouden? De conducteur zei, dat hij eens zou bellen en proberen iets te regelen.
In de buurt van Schiphol keerde hij naar ons terug. Hij had ervoor gezorgd, dat onze trein in Schiphol zou aankomen naast de Thalys: wij hoefden slechts het perron over te steken om in te stappen. Bovendien was de Thalys enkele minuten te laat, zodat we alle tijd hadden.

Er gaat nogal eens wat mis bij de NS, maar dit laat zien, dat het niet alleen ellende is. Er werken mensen en die mensen kunnen ook veel goed doen.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Diversen, Nederlands

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s